En ucuz e-sim destekleyen telefonlar

Yeni bir telefon alma arifesindeyseniz gelişen teknolojilere ayak uydurmak ve yakın gelecekte pişman olmamak için bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Bunların başında kamera gelmiyor tabii ki 🙂 Yakın gelecekte bütün operatörlerin fiziksel sim kartlardan vazgeçebileceği ile ilgili bir kehanette bulunsak mesela? Pekala telefonunuz da bunu desteklemiyorsa ne olacak? Bunun da çözümü var ama onu başka bir yazımızda anlatacağız. Yeni alacağınız telefonunuz bu sorunu kendi kendine çözebilecekken başka bir çözüm aramaya gerek yok diye düşünüyoruz.

Epey.com verilerinden faydalandığımız bu sıralamayı tabii ki fiyata göre yapıyoruz, yazımızın sonunda da fiyat & performans ürününü seçeceğiz. İşte fiyatına göre Türkiye’de satılan en ucuz e-sim destekleyen telefonlar:

  1. Honor 90

Kamerası, işlemcisi veya diğer “müthiş” özellikleri ile ilgili uzun uzun teknik analizler yapmayacağız. Zaten telefon almayı düşünen arkadaşlar bununla ilgili videoları, yazıları çok kez okumuştur. Bizim için önemli olan e-sim ile ilgili yapabilecekleri ve fiyatı. Üreticinin web sayfasındaki açıklamaları olduğu gibi kopyalıyorum;

Yani alırken dikkat edilmesi gereken şey çift SIM modeli olması. Bir de ülkeye ve operatöre göre değişir yazmışlar. Çin ve Hongkong gibi ülkelerde e-sim olmadığını biliyoruz, operatör kilitli (sim locked) telefonlarda çalışmadığına dair duyumlarımız da var.

Honor 90 512GB 01.03.2024 tarihi itibariyle 16.489TL

2. Xiaomi 13 Lite

Üretici sitesi de epey.com gibi destekliyor. Çok uzun uzadıya yazmak istemiyoruz. Xiaomi Türkiye servis ağı gayet geniş bir firma olarak size en ucuz e-sim destekli telefonu 01.03.2024 itibariyle 19.009TL fiyatla sunuyor.

3. Vivo V29 5G

Üretici sayfasın ürün özellikleri bölümünde e-sim desteği ile ilgili bir ayrıntı bulamadık fakat SSS bölümünde bir ibareye rastladık. İyice sorgulamadan almanızı pek önermiyoruz. 20.033TL fiyatıyla listenin 3. telefonu Vivo V29 5G.

4. Samsung Galaxy S22

Bu yazıyı okuyanların belki de ilk aklına gelen telefon olabilir. Fazla telefondan bahsetmeyip direk fiyatına geliyorum, Türkiye’nin en çok kullanılan markalarından olan Samsung’un en ucuz e-sim destekleyen telefonu 01.03.2024 itibariyle 20.389TL fiyata alınabiliyor.

5. Redmi Note 13 Pro 5G

Bu telefonda dikkat edilmesi gereken Pro modelini almamak. E-sim özelliği için “Pro 5G” modelini almanız gerekiyor, çünkü diğeri bu özelliği zaten desteklemiyor. Bu telefonun fiyatı da 20.399TL civarında.

Sonuç:

Honor 90 çok çok mantıklı bir telefon olsa da bu listede bizim önerimiz Samsung S22 olacaktır. Burada uzun uzun konuşmak istemediğimiz teknik konular ve Samsung markası bu konuda ağır basıyor.

Bonus:

Peki siz ne kullanıyorsunuz derseniz, en son yaptığımız Yunanistan gezisinde fiyatı düşen bir Motorola G53 bulduk. Telefon şuanda dünya çapında en ucuz e-sim destekleyen cihaz olarak geçiyor. Germanos isimli mağazadan 150 euro fiyatla telefonumuzu aldık. Kayıt yaptırırsan şöyle olur diyenler için cevabımızı verelim, telefonu yurtdışında hotspot olarak kullanmak için aldık, yurtiçi kullanımı yapmayacağız 🙂 Telefon Türkiye’de satışta değil fakat yurtdışına çıkarsanız siz de bu telefondan edinip e-sim teknolojisinin tadına varabilirsiniz. Aynı telefonun G54 256GB modelini Bulgaristan Technomarket mağazasında da bulabilirsiniz. Fiyat şimdilik 399 bulgar Levası (vergi iadesiyle 180 euro civarına geliyor).