Apple Iphone için e-sim kurulum kılavuzu

Apple Iphone serisi için XR ile birlikte e-sim desteğine başlamıştı, bunu daha önceki yazılarımızda da anlatmıştık. Şimdi size e-sim kurulumu ile ilgili bilgi vereceğim.

1. Ayarlar -> Hücresel bölümüne gidiyoruz.

2. E-sim ekle linkine tıklıyoruz.

3. Hücresel’i ayarlayın bölümünde “QR Kodu Kullanın” butonuna tıklayın.

4. QR Kodu taratın ve ayarlama kısmına devam edin. Eğer telefonunuzun işletim sistemi IOS 17 ve üzerindeyse Burada taratmak için QR koduna fiziki olarak ihtiyacınız yok, Fotoğrafları aç linkine tıklayıp kaydettiğiniz QR kodunu taratabilirsiniz. Ayrıntıları elle girin bölümünü de bir sonraki yazımızda paylaşacağız.

5. “Esim’i etkinleştir” bölümünde “Sürdür” butonuna tıklayın

6. Hücresel Ayarlama tamamladı bölümünde “Bitti” butonuna tıklayın.

7. Hücresel Plan Etiketleri bölümünde, numaranızın bulunduğu hat “Birincil”, size sağladığımız e-sim “Seyahat” olarak geçecek. Kurulumun bu kısmından sonra hatlarımızdan bu etiketlerle bahsedeceğiz.

8. Saptanmış Hat bölümü arama yaparken veya alırken hangi hat üzerinden işlem yapılacağı ile ilgili işlemlerin yapıldığı kısımdır. Esimtr.com sitesinden alacağınız e-simler genel olarak numarasız olduğu için bu bölümde “Birincil” seçilip “Sürdür” butonuna tıklanacak.

9. iMessage ve Facetime bölümünde de “Birincil” seçiyoruz.

10. “Hücresel Veri” bölümü, telefonun internete hangi hat üzerinden çıkacağını belirtmek içindir. Burada “Seyahat” seçebilirsiniz. Alttaki kısımdaki seçenek ise, eğer buradaki 2 hattan birisi çekmezse internete diğerinden otomatik olarak çıkması içindir. Biz telefonun “Seyahat” hattı üzerinden internete çıkmasını ve Birincil’den kullanım yapmasını istemediğimiz için ayarlarımızı aşağıdaki gibi yapıyoruz.

11. Açılan bölümde (Ayarlar -> Hücresel) Seyahat hattına girip “Uluslararası Dolaşım”ı açıyoruz.

12. Yurtdışına çıkarken günlük ücretlerden kurtulmak için “Birincil” hattımızı her zaman kapalı konumda tutmalıyız.