E-sim nedir?

Merhaba, sizlere bu yazımızda e-sim teknolojisinden bahsedeceğim. Hem de bir sürü teknik terimle değil, hepimizin anladığı bir dilde ve senaryolarla anlatmaya çalışacağım.

Telefonunuza fiziksel olarak taktığınız sim kartınızın, telefonunuzun içinde gömülü olduğunu ve bunu programlayabildiğinizi düşünün. Hatta birden çok sim kart tanımlayıp istediğini sim kartı istediğiniz zaman kullanabileceğinizi düşünün.

Senaryo-1
Turkcell’den çok memnunsunuz fakat evinizin bazı bölgelerinde Vodafone interneti daha iyi çekiyor, bunun için mevcut Turkcell hattınızın yanına vodafone e-sim alıp kullanabilir, çekmediği yerlerde bu hat üzerinden internete çıkabilirsiniz.

Senaryo-2
Mevcut tarifeniz çok pahalı, fakat sadece konuşma olan uygun bir paket buldunuz. Bu paketi tarife olarak tanımlatıp, Türkiye’de geçerli e-sim paket alabilir, internete bu hat üzerinden çıkabilirsiniz.

Senaryo-3
Asıl müşteri kitlemizi oluşturanlar için olan bu senaryoda, yurtdışına çıkmak istiyorsunuz ve mevcut operatörünüz sizden 200-250TL arasında değişen günlük bir ücret istiyor. E-sim paketlerimizi inceleyip size uygun paket ile internete çıkıp tasarruf sağlıyorsunuz.

Telekomünikasyon teknolojisinin bize sunduğu en büyük avantajlardan birisi olan e-sim şuanda çok yaygın değil. Bunun en büyük sebeplerinden birisi her telefonda geçerli olmaması ve Türkiye özelinde konuşursak, çok reklamının yapılmaması. Siz de telefonunuzun e-sim desteği var mı diye kontrol etmek isterseniz anasayfamızdaki desteklenen cihazlar bölümüne göz atabilirsiniz.